Daniel Jacobs

Bij Pitbull Boxing gaan we één keer per maand in op een bijzondere persoonlijkheid. Dit keer gaan we in op Daniel Jacobs, een professionele bokser uit Amerika. Hij is tweevoudig wereldkampioen in het middengewicht en heeft nog vele andere titels. Wat wij vooral bijzonder aan hem vinden is zijn onverzettelijkheid. Hij werd namelijk tijdens zijn professionele carrière gediagnosticeerd met kanker, ondanks deze diagnose is hij letterlijk voor zijn leven gaan vechten. Niet zonder succes, hij heeft er zichzelf doorheen gebokst en staat nu gewoon weer te boksen. Hier kunnen wij alleen maar respect voor opbrengen! Daarom gaan we vandaag kort in op zijn profiel en dagen we je vooral uit om geweldige beelden van hem op Youtube te kijken!

 

Daniel Jacobs is geboren op 3 februari 1987 en heeft de bijnaam de ‘miracle man’, dit duidt op zijn ongelofelijke gevecht tegen bovengenoemde ziekte. Jacobs carrière kwam in 2011 namelijk bijna te einde vanwege osteosarcoom, een zeldzame vorm van botkanker. Deze ziekte heeft hij niet zomaar overwonnen, hij kon 19 maanden lang niet de boksring in vanwege zijn situatie. Ondanks het onfortuin dat hem op jonge leeftijd overkwam, wordt hij momenteel gerangschikt als een van ‘s werelds beste middengewicht vechters.

 

Maargoed, Jacobs is geboren en getogen in een woonwijk in Brooklyn, hij werd grootgebracht zonder vader. Hij haalde zijn middelbare school netjes en bokste daarnaast vrij aardig op amateurniveau. Als amateur-bokser registreerde Jacobs 137 overwinningen en 7 verliezen. Hij won tijdens zijn amateurperiode tientallen toernooien in Amerika, waaronder nationaal kampioen van de VS (onder 19) en viermaal de New York Golden Gloves-kampioenschappen.

 

Jacobs maakte zijn professionele boks debuut in het voorprogramma van Floyd Mayweather, dit vond plaats op 8 december 2007. In dat gevecht versloeg hij Jose Jesus Hurtado in de eerste ronde na slechts 29 seconden door middel van een technische knockout. Hij kreeg hierdoor betere sponsors en zou vaak vechten in het voorprogramma van super gevechten, hier werd hij gezien als aanstormend talent.

 

Tot en met 2010 zou hij vele partijen en diverse professionele toernooien winnen, maar dan slaat het noodlot toe in 2011. Eind 2012 is hij terug. Na volledig hersteld te zijn van kanker maakt hij een succesvolle terugkeer door in de eerste ronde al te winnen van Josh Luteran. Er zullen nog diverse partijen volgen tot hij op 9 augustus 2014 de wereldtitel pakt tegen Jarrod Fletcher. Dit gevecht vond zelfs plaats in Brooklyn. Jacobs zei erover “It’s the greatest moment in my life”.

 

In totaal vocht Jacobs tot nu toe 38 professionele wedstrijden waarvan hij er 35 won (waarvan 29 op knock out), hij verloor er maar 3 (waarvan 1 op knock out). Wat ons betreft is Daniel Jacobs zowel in de ring als buiten de ring een ware held! Er staan prachtige beelden van gevechten op YouTube, Jacobs heeft een mooie vechtstijl, zeker het kijken waard